Mi történt 2022-ben a konyhakertben?

Évértékelést tartottunk a kert-részlegen. Elégedettek vagyunk a 2022-es eredményekkel. 😀 De az biztos, hogy idén kisebb konyhakertet viszünk majd, és kevesebbet főzünk be. 🤣

Ugyanis 30%-kal megelőztük a 2021-es évet: 1.416 üveget töltöttünk meg kertünk terményeivel. 😊 (Mivel ennyit nem fogyasztunk el, a cserelehetőség továbbra is él!)

565 üvegben zöldséget és savanyúságot,

262 üvegben szörpöt,

562 üvegben lekvárt és

27 üvegben befőttet

tettünk el.

Idei újdonságaink:

  • a pizzaszósz, aszalt paradicsom olívaolajban, pirospaprika-krém, zöldbab-, zeller- és kukoricakonzerv,
  • a vegeta és a fokhagymapor,
  • az eper-, akácvirág-, tárkony-, bazsalikom- és fügelevélszörp,
  • az eper-, szeder-, szedermálna- meggy-, szilva- és fahéjas szilva, valamint a narancsos tök, mentás tök, levendulás tök, csokis-csilis tök lekvárok,
  • a csípős-citrusos és gyömbéres-fokhagymás tökchutney,
  • a reszelt alma-, szilva-, sárgabarack-, birs- és hamis ananászbefőtt.

Büszke vagyok a férjemre és édesanyámra, hiszen ezt csak együtt lehetett létrehozni! Köszönöm Nektek! 😘

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük